059 28240 info@norvik.si
© 2021 NORVIK d.o.o. | O piškotkih
NORVIK klimatizacija d.o.o.
Letališka cesta 27,
1000 Ljubljana

041 654212 | info@norvik.si

Klimatske naprave

Klimatske naprave so namenjene klimatiziranju manjših in srednje velikih prostorov ter industrijskih obratov. Moderna oblika naprav se prilagaja notranji opremi pisarne, doma, trgovine ali restavracije. V ponudbi so modeli različnih zmogljivosti in oblik s funkcijo hlajenja in gretja uveljavljenih proizvajalcev: Mitsubishi, Fujitsu, Airwell.

Nudimo vam široko izbiro klimatskih naprav glede na:
  • mesto, kjer se naprava namesti (stenske, talno-stropne, kasetne, kanalske),
  • število notranjih enot na posamezno zunanjo enoto (monosplit , multisplit sistemi in VRV enote)
  • standardna in inverterska izvedba

Prednosti inverterske tehnologije

Večina klimatskih naprav iz naše ponudbe deluje na osnovi inverterske tehnologije. Z brezstopenjskim prilagajanjem števila obratov kompresorja v razponu od 30 % do 130 % njegove nazivne moči se natančno prilagaja trenutnim grelnim ali hladilnim potrebam na izstopni strani naprave. S tem se poveča izkoristek in doseže boljše učinke ob manjši porabi pogonske energije, pri čemer želeno temperaturo ogrevanja doseže hitreje kot z običajnimi sistemi. Temperatura prostora je skoraj enakomerna, saj se naprava vseskozi prilagaja dejanskim ogrevalnim ali hladilnim potrebam. Inverterski način prilagajanja števila obratov kompresorja ima številne prednosti, predvsem zaradi prilagodljivosti in udobja, doseganja želene temperature v zelo kratkem času, tihega delovanja, optimalnega nastavljanja temperature in seveda varčnosti.

Najnovejša DC inverter tehnologija in uporaba okolju prijaznega hladilnega plina R410A, sta garancija za visoko učinkovitost, ki celo presega zahteve za uvrstitev v energetski razred A. Sistem lahko deluje v načinu gretja ali hlajenja v razponu od 46°C do -15°C. Je izjemno prilagodljiv ter daje uporabniku možnost, da temperaturo prostora obdrži na enaki ravni ves čas delovanja. Zaradi manjših obremenitev in visoko zmogljive mikroprocesorske avtomatike, se poleg zmanjšanja porabe energije, močno podaljša življenjska doba kompresorja, ki je vitalni del klimatske naprave oziroma toplotne črpalke.

Nudimo vam kompletno rešitev
ogled, projektiranje in svetovanje pri izbiri ustrezne naprave, dobava, montaža, kakovostna izvedba strojnih in elektroinštalacij, zagon, garancijsko in po-garancijsko vzdrževanje.

Želite več informacij?

Pokličite 041 654 212 ali pošljite sporočilo

Ime*

Elektronski naslov*

Telefon

Zadeva*

Sporočilo*Vaši podatki so pri nas varni
Sporočilo ni poslano!
Telefon Mail